DUURZAAMHEID

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Texsport draagt een grote verantwoordelijkheid wanneer het komt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. De mode industrie heeft een enorme impact op klimaatverandering, mensenrechten en arbeidsomstandigheden en alleen door actief samen te werken aan verbetering van deze aspecten wordt het mogelijk om een transparant verantwoord productieproces te realiseren.

Dankzij het opbouwen van lange termijn relaties met de fabrikanten kunnen wij gezamenlijk werken aan een transparant productieproces waarin geproduceerd wordt met de geldende kwaliteitsnormen ten behoeve van onze klanten onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Om dit transparantie productieproces te handhaven en continueren, is Texsport aangesloten bij diverse initiatieven.

 

AMFORI BSCI

Het AMFORI Business Social Compliance Initiative (BSCI) heeft een gedragscode ontwikkeld waarmee wij als bedrijf samen met de fabrikant door middel van een stappenplan kunnen werken aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in de productieketen. Alle fabrieken waarmee wij samenwerken, zijn lid van AMFORI BSCI en hebben de standaarden van deze gedragscode, de AMFORI BSCI Code of Conduct, ondertekend. Door middel van regelmatige audits is er een controle of de werkwijze van de fabrikanten aansluit bij de gedragscode.  Ook ondersteunt Texsport fabrikanten in de uitvoering van verbeterpunten die tijdens de audits naar voren komen.

Bangladesh Fire and Safety Accord

Het Bangladesh Fire and Safety Accord is een initiatief dat zich inzet voor structurele verbeteringen op het gebied van veiligheid in fabrieken in Bangladesh.

   

  MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTIE

  Door te werken aan de duurzaamheid binnen de productie werken wij aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Wij zijn aangesloten bij onderstaande initiatieven en bieden de mogelijkheid om onze artikelen met bijbehorende certificaten te leveren.

  Oeko-tex Standaard 100

  Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

  GOTS

  Het Global Organic Textile Standard label is een keurmerk voor zowel de productie van de natuurlijke vezel als de complete verwerking tot artikel inclusief verpakking en etikettering. Minimaal 95% van het geproduceerde artikel moet bestaan uit biologisch gecertificeerde vezels voor het GOTS Standard label. En ten minste 70% biologisch gecertificeerde vezels voor het GOTS Made With Organic label.

  Bij de productie van de GOTS natuurlijke vezels worden o.a. geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen kunstmest en geen gemodificeerde organismen gebruikt.

  OCS

  Het Organic Content Standard 100 is een keurmerk voor het geproduceerde artikel waarbij 95% tot 100% uit gecertificeerde biologisch vezels bestaat.  Het Organic Cotton Blended keurmerk wordt toegepast op artikelen met een minimum van 5% gecertificeerde biologisch vezels.  Bij OCS worden bij de productie van natuurlijke vezels, net zoals bij GOTS,  o.a. geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen, geen kunstmest en geen gemodificeerde organismen gebruikt.

  GOEDE DOELEN

  De stichting Youth Care Fund werd in 1991 opgericht en werkt aan het organiseren en overdragen van kennis en verleent daarnaast financiële ondersteuning. Dit met als doel het structureel verbeteren van leefomstandigheden en het bieden van toekomstperspectief aan kinderen en hulpbehoevenden in diverse landen.

  Voor meer informatie: www.youthcarefund.nl